FAQ

Een cruisecontrol houdt met een druk op de knop de snelheid van uw auto constant, zonder dat u daarbij het gaspedaal hoeft te bedienen. Zo rijdt u comfortabeler en verlaagt u merkbaar het brandstofverbruik* van uw auto, vooral bij lange afstanden.

*Uit onderzoek in opdracht van de overheid is een potentiële besparing van 10% gebleken.

De cruisecontrols en speedlimiters van John Gold worden gemaakt en getest op het snel vastzetten van de juiste snelheid en een soepele overgang naar een eerder opgeslagen snelheid. Verder bieden we verschillende soorten en maten bedieningen, om zo goed mogelijk bij het interieur van uw auto te passen en aan uw wensen te kunnen voldoen. Verder schakelt u met onze bedieningen door een druk op de knop gemakkelijk over op één van maximaal drie zelf in te stellen geheugensnelheden.
John Gold biedt voor iedere auto een achteraf in te bouwen cruisecontrol en of speedlimiter aan. Dus zowel voor de nieuwste modellen als voor bijvoorbeeld youngtimers en oldtimers.
Om te verzekeren dat de installatie van de cruisecontrol/speedlimiter goed verloopt, bevelen wij aan om dit alleen door professionele inbouwers te laten doen. Vraag uw garagebedrijf of inbouwstation naar de mogelijkheden.
Ja, een GoldCruise werkt net zo goed en zelfs beter! Zoals u kunt lezen onder “Waarom een cruisecontrol van John Gold?” besteden wij er onder andere door uitgebreide service veel aandacht aan om te zorgen dat onze cruisecontrols voor u comfortabel te gebruiken zijn.
Mocht er ondanks onze zorg toch iets aan uw cruisecontrol niet naar behoren werken, raadpleegt u dan eerst vooral even de gebruikershandleiding om te controleren of er misschien functies aanwezig zijn die uw problemen kunnen oplossen. Mocht dit geen oplossing brengen, contacteer dan uw inbouwer en ga er zonodig even langs.
Het gedeelte ‘onder de motorkap’ wordt geselecteerd op basis van de techniek in uw auto. Een bediening kunt u natuurlijk zelf kiezen, zolang deze in uw interieur past. Bekijk eventueel ook onze vergelijkende tabel.
Wij hanteren een adviesprijs vanaf circa €499,- incl. BTW en montage. Er zijn ook acties welke te vinden vanaf de homepage en- of nieuwspagina.
Dit raden wij ten sterkste af, aangezien hierbij schade aan de cruisecontrol/speedlimiter kan optreden en er een kans is op incompatibiliteit tussen auto en cruisecontrol/speedlimiter.
Voor informatie over onze garantievoorwaarden verwijzen wij u graag naar onze Algemene Voorwaarden, Artikel 5.
Een overzicht van alle functies van de cruisecontrol en hoe deze te gebruiken kunt u vinden in de gebruikershandleiding.
Wij horen regelmatig over cruisecontrols/speedlimiters van andere aanbieders die er lang over doen om in te schakelen, even om de gewenste snelheid heen ‘schommelen’ voor ze de juiste snelheid bereiken, of anderszins niet soepel werken. Bij John Gold vinden we dat het gebruik van een cruisecontrol/speedlimiter gemakkelijk en prettig moet aanvoelen. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat onze GoldCruise onder andere snel reageert en soepel overschakelt op andere snelheden, om een optimale gebruikerservaring te creëren.
Mocht u een vraag hebben die in deze sectie niet beantwoord is, stuur dan een mail naar info@johngold.nl. Ons team zal dan zo spoedig mogelijk u vraag proberen te beantwoorden.

Vragen? We helpen u graag!
Bellen: 036 5300 886 (kies 1)
E-mail: info@johngold.nl